Hoe kan ik een virtuele rondleiding toevoegen?

Stap 1 - kennismaking en afspraken

Er wordt vooraf afgesproken welke ruimtes gefotografeerd zullen worden en ongeveer hoeveel foto’s er gemaakt zullen worden. Ook de mogelijkheden voor de integratie van multimedia-elementen kan worden besproken. Een bezoek vooraf te plaatse is mogelijk maar in de meeste gevallen zeker niet noodzakelijk.

Stap 2 - het maken van de foto's op locatie

We komen op een afgesproken datum ter plaatse om de foto’s te maken. De foto’s worden gemaakt met een uitzonderlijke resolutie van 200 megapixels wat voor een ongeziene scherpte zorgt in 360° foto’s. Hiervoor gebruiken we meestal een speciale camera met 25 lenzen. Hierdoor kan zo’n foto heel snel gemaakt worden. De camera maakt elke foto 6 keer met verschillende gevoeligheidsinstellingen en deze foto’s worden dan gecombineerd tot één HDR foto waarin alle details ideaal belicht zijn. Het maken van zo’n foto gaat dankzij deze speciale camera erg snel. Op minder dan een minuut is zo’n foto gemaakt.

Stap 3 - nabewerking van de foto's

De 6 foto’s van de 25 lenzen worden samengevoegd (gestitched en gecombineerd) tot 1 HDR panorama. Deze 360° foto wordt dan nog nabewerkt met verschillende tools om hem zo goed mogelijk te krijgen. Een losse panoramafoto kan rechtstreeks gebruikt worden op social media zoals Facebook of op Google Maps om uw bedrijf in de kijker te plaatsen.

Stap 4 - het bouwen van de virtuele rondleiding of 360° tour

Als alle foto’s geoptimaliseerd zijn worden ze gecombineerd tot een 360 graden rondleiding door de het bedrijf. Hotspots worden aangemaakt om van het ene panorama naar het andere te kunnen springen. Eventueel worden nog close-up foto’s, muziek en video’s toegevoegd samen met links naar uw bedrijf of producten. Een Google map met een aanduiding van de locatie wordt toegevoegd en indien gewenst een plattegrond.

Stap 5 - Levering: integreren in uw website en op Google Maps

Er zijn 2 opties: u kunt gebruik maken van onze hosting en dan krijgt u de domeinnaam: uwbedrijf.in360.be. U kunt dan de 360° tour integreren op uw bestaande website met één regel code op dezelfde manier zoals een YouTube video.

Of u host de hele rondleiding zelf op uw eigen website en integreert de 360° tour helemaal zoals u zelf wilt.

Meestal wordt er ook voor gekozen om de rondleiding ook op Google Maps te plaatsen. Als Google trusted photographer kan ik de rondleiding integreren in Google Streetview.

Resultaat

5/5

Meer info?